Éjszakai repülési tilalom: a főpolgármester javaslata, a HungaroControl egyetért

MTI   ·   2019.03.06. 10:26
Ferihegy_cimkep

Megkezdődött a főváros, a Budapest Airport és a HungaroControl vezetői közötti tárgyalási folyamat a Ferihegyi repülőtér zajcsökkentése érdekében. A HungaroControl támogatja az éjszakai repülési tilalmat, és a fővárossal együtt kezdeményeznek jogszabályi változtatást – mondta el Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek.

Hangsúlyozta: a kormány teljes mértékben partner a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló gépek okozta problémák megoldásában.

Tarlós István hosszú távú javaslatként fogalmazta meg, hogy a teherszállító, illetve a katonai gépek egy távolabbi repülőteret használjanak, a személyszállítás azonban nem szűnhet meg. Rövid távú javaslata pedig az, hogy a mélyalvás időszaka alatt, éjfél és reggel 5 óra között mindenféle repülés tiltott legyen a Ferihegyi repülőtéren.

„A Budapest Airport pozitívan áll a kéréshez, amely szerintem teljesíthető belátható időn belül” – mondta.

Mint portálunk is többször beszámolt róla, a reptérkezelő egyik legfontosabb beruházása épp a teherforgalom kiszolgálására épülő Cargo City lenne, a csomagküldő szolgálatok pedig már befejezték a maguk ferihegyi beruházásait. A repülőtér teheráru-forgalma tavaly ismét rekordot döntött és közelíti az évi 150 ezer tonnát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek