Elfújta a vihar az elővárosi vonalakat

iho/vasút   ·   2018.07.23. 17:35
400px_vihar_keses

A Budapest–Újszász–Szolnok (120a) vonalon Mende és Sülysáp között a viharos időjárás miatt lezárták az egyik vágányt a forgalom elől, mert a felsővezetékre faágak kerültek. Gyömrő és Maglód között is megrongálódott a felsővezeték, ezen a szakaszon is csak egy vágányon járhatnak a vonatok. A délutáni vonatok esetében harminc–kilencven perces késésekkel kell számolni.

Az átvonauló vihar rendesen betett a budapesti elővárosi közlekedésnek, a legtöbb vasútvonalon jelentősek a késések

A Budapest–Cegléd (100a) vonalon Vecsés és Üllő között tartós felsővezetéki zárlat keletkezett, emiatt harminc–száz percet késnek a vonatok. Az átvonuló vihar miatt a Budapest–Hatvan–Miskolc (80a, 80) vonalon is hosszabb menetidővel kell számolni a viharos időjárás miatt.

A Hatvan–Szolnok (82-es) vonalon Pusztamonostor és Jászberény között kidőlt fa akadályozza a vonatközlekedést, emiatt Hatvan és Jászberény között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A főváros és Kunszentmiklós-Tass között (150-es vonal) is harminc–negyven perccel nő meg a menetidő, mert Dömsödnél fa dőlt a sínekre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek