Elfüstölt a Jumbo szórakoztató rendszerének központja

iho   ·   2013.12.09. 13:30
cim

Kigyulladt egy Jumbo szórakoztató és tájékoztató rendszerének vezérlése. A eset még októberben történt, de most hozták nyilvánosságra a részleteket.

A British Airways 192-es járata Dallasból szállt fel London felé, a 747-esen 275 utas volt, amikor az Atlanti-óceán északi része felett, reggeliosztás közben a kabin utastér egy pontján a tűzjelző  működésbe lépett. Mint hamar kiderült, a repülőgép utastájékoztatási és szórakoztató rendszerének központ vezérlésnél keletkezett tűz, a felső szintre vezető lépcső alatt, a vezető utaskísérő munkahelyén. A gép 30 ezer láb magasan repült, amikor az esemény történt.

A gép kabinszemélyzete öt perc alatt tudta teljesen elfojtani a lángokat és a füstölést, amihez öt tűzoltókészüléket használtak. A British Airways később közleményben cáfolta a bulvársajtóban megjelent hírt, miszerint a gépen az incidens után már nem maradt volna tűzoltásra szolgáló berendezés. Az Aviation Herald repülésbiztonsági portál úgy tudja, hogy az utasok többsége csak annyit érzékelt, hogy a szórakoztató és tájékoztató rendszer nem működik.

Ugyancsak cáfolta a légitársaság, hogy a gépnek kényszerleszállást kellett volna végrehajtania, pláne hogy a személyzet tengerre szállást fontolgatott volna. A járat rendben megérkezett Londonba, sérült nem volt, az eseményt a jelentős incidensek kategóriájába sorolva vizsgálja a hatóság.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek