Elsőajtózás hétvégenként a 9-es buszon és a 72-es trolin

iho/közút   ·   2023.05.24. 15:15
00_elsoajtozas_hetvegen

A teljes vonalon május 27-étől, szombattól a járművezetők felszálláskor ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét. Akinek nincs jegye vagy bérlete, a járművön vásárolhat vonaljegyet.

A két járat, a 9-es és a 72-es trolibusz teljes vonalán csak az első ajtón lehet felszállni a hétvégi időszakban. Ezek a járatok a legtöbb szakaszon már eddig is az első ajtós felszállási rend szerint közlekedtek hétvégén. Május végétől szombaton és a munkaszüneti napokon a belvárosi szakaszon – a 9-es busz esetében a Kálvin tér és a Jászai Mari tér, a 72-es trolibusz esetében Kálvin tér és az Arany János utca M között – is a járművezetők ellenőrzik felszálláskor a jegyek, bérlet, valamint az egyéb utazási jogosultságok meglétét.

(fotók: BKK)

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek