Elütött biciklis volt a vonat orrán

iho   ·   2014.03.18. 13:13

A lap szerint a biciklist egy gyalogos átjárónál gázolta el a körülbelül 322 kilométer/órával száguldó vonat. A francia Europe 1 rádiónak egy mozdonyvezető elmondta, a vezető fülkéje szinte tökéletesen hangszigetelt, és bár kisebb zajokat hallanak, nyilván nem állnak meg állandóan ellenőrizni, hogy mi történt. Szerinte szinte lehetetlen észrevenni, ha valaki a vonat elé veti magát, mivel az átjáró előtt kanyarognak a sínek, ráadásul a mozdonyvezetőknek ezen a szakaszon gyakran kell átállítani a sebességet, ezért a műszerekkel vannak elfoglalva. – Ez egy vonat, nem egy talicska. Nem lehet száz méteren belül leállítani – magyarázta a mozdonyvezető.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 48 éves biciklis öngyilkos lett vagy véletlenül került a vonat elé. A francia rendőrség szerint elég ritkán fordulnak elő ilyen esetek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek