Esztergom kifizeti buszos tartozását

MTI/iho   ·   2015.02.05. 18:09

Romanek Etelka polgármester az MTI-nek elmondta, a megegyezéssel sikerült rendezni a korábbi városvezetés által okozott elmaradást, amiért 2011-ben július 4-én a Vértes Volán leállította a helyi járatú közlekedést. Az elmúlt időben a városon belüli utazásokat helyközi járatokkal oldották meg a Volán együttműködésével, illetve 2014 februárjában egy helyi járat indult, amely a kórházat és a vasútállomást kapcsolta be a közösségi közlekedésbe.

– A közlekedési társaság az aktuális utazási igényekhez igazodva nyitott a jelenlegi helyi autóbusz-közlekedés továbbfejlesztésére – mondta el Pruzsina Alice, a jogutód Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. kommunikációs munkatársa. Tájékoztatása szerint 2011-ben júliusig a helyi közlekedésben nyolc busszal közel 300 ezer kilométert teljesítettek, egymilliónál több utast szállítottak. 2014-ben februártól decemberig két busz szolgálta a helyi közlekedést, a futott kilométerek száma nem érte el a 90 ezret, az utasok száma 463 ezer volt.

A városban jelenleg is a tavaly februárban indult közlekedés működik, valamint az utasok Esztergom közigazgatási határain belül helyközi járatokat is igénybe vehetnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek