Etanolvonatokat húz a CER Szergeje

Vörös Attila   ·   2019.11.04. 15:15
69cergej

Klasszik Szergejt bérel a CER a MÁV Starttól augusztus óta, első sorban a dunaföldvári etanolforgalom zavartalan közlekedtetése érdekében. Az Európa egyik legdrágábban bérelhető mozdonyára több tényező miatt esett a választás: idén többször is betegeskedett már a cég Effishunter (Csillagromboló) mozdonya, az Effiliner ereje/tapadása pedig nem mindehol elég a kétezer tonnás szerelvények elhúzására. Nagydízelből a klasszikus Szergej a legelérhetőbb az országban, így a korábban a mezőföldi terelésben dolgozó, azóta pedig Székesfehérváron maradt mozdonyokból használ egyet a CER. A 089-es és a 145-ös volt eddig a leggyakoribb bérgép, de a 057-est, a 165-öst és a 265-öst is dolgoztatták már.

Aba-Sárkeresztúr állomáshoz közelít a 145-ös gép egy rakott bioetanol-vonattal. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Természetesen a Szergej nemcsak az etanolfordában mozog, bár kétség kívül a Komárom–Székesfehérvár–Rétszilas–Dunaföldvár és a Kelenföld–Dunaföldvár szakaszokon lehet vele találkozni a legtöbbet. De járt már a CER-es Szergej Berettyóújfalun és Szegeden is, ahogy Hegyeshalomban sem néznek már rá furán.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek