Ez történik Lellén

iho/vasút   ·   2016.09.25. 18:45
lellei_vasutallomas0

Koncz Attila küldött szerkesztőségünknek levelet és néhány képet is. E-mailjében arról ír, hogy oké a balatoni pályafelújítás, de „a helyi lakosokat meglepte a Balatonlelle megállóhelynél tapasztalható nagy átépítés és ezzel együtt járó fakivágás! Balatonlelle honlapjáról idéznék az építéssel kapcsolatban:

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Koncz Attila)

»Balatonlelle megállóhelynél az állomás épületétől Balatonboglár irányában új, magasperon épül, körülbelül 300 méter hosszban. Az állomás épületénél levő gyalogos átjárótól Balatonszemes irányában a meglévő peron az átépítés után járdaként funkcionál tovább, a vasúti síntől elhatárolásra kerül, így onnan a vonatokra felszállni nem lehet.«

Érdeklődésemre, hogy miért van szükség az átépítésre, az önkormányzat illetékese elmondta, hogy a NIF-től azt a tájékoztatást kapták, hogy az új előírások szerint a peront nem keresztezheti a gyalogos átjáró, ezért szükséges az áthelyezése, valamint az ezzel együtt járó minimális ívkorrekció.

Az állomásépületet nem tervezik lebontani, ennek őszintén örülök, mivel a 60-as évek végén végzett felújításnak számtalan eredeti vasúti épület áldozatul esett, a lellei az egyik a kevés megmaradottból. Egy felújítást is megérdemelne, ha nem is eredeti állapotára, de a mostani kinézete véleményem szerint méltatlan egy állomásépülethez, már ami a Szent István téri részét illeti. A tetováló szalon, a »Csibefaló«, az utazási iroda talán máshol jobb helyen lenne, de a tulajdonosok bizonyára nem értenek velem egyet. Az utólag az épültre biggyesztett tornyocskák is inkább vidámparkba, vagy az elvarázsolt kastélyra valók!”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek