Fadőlés miatt áll a 80a vonal forgalma

iho/vasút   ·   2012.04.13. 18:32

A fővárosi tűzoltóság és a megyei katasztrófavédelem munkatársai már a helyszínen vannak, de egyelőre vonatok nem közlekedhetnek, a menetrend a késő esti órákra állhat helyre. Több intercity és gyorsvonat kerülő útirányon, Újszász–Hatvan felé közlekedik, Isaszeg és Pécel között a MÁV-Start által megrendelt pótlóbuszok szállítják az utasokat. A BKV a gödöllői HÉV-en elfogadja a MÁV-Start jegyeit és bérleteit.

Egy káresettől tartottak hazafelé a tűzoltók, mikor Pécel és Isaszeg között a vasúti pálya mellől felszálló füstre lettek figyelmesek. A felderítés során megállapították, hogy a vasúti töltés melletti bokros terület körülbelül száz méter hosszan lángol, és egy korhadt, odvas fa belseje is ég. Mivel a körülbelül huszonöt méter magas fa a tűz következtében megroppant és instabillá vált, a tűzoltók a kivágása mellett döntöttek. A terepviszonyok és a fa helyzete miatt azonban a fát csak a vasúti pálya irányába lehetett dönteni. Hogy a felsővezetékben és a pályában a kivágás ne okozzon károkat, a tűzoltóknak meg kellett várniuk, míg a vasút felsővezetékes szakemberei a drótokat lelazítják és a földre fektetik. Ehhez a művelethez több felsővezeték-szerelő járműre is szükség volt, amelyek helyszínre érkezése szintén sok időt vett igénybe.

Miután a vasutasok leszerelték a felsővezetéket, a tűzoltók az izzó fát kidöntötték, majd a tűz eloltása után feldarabolták és eltávolították a vasúti pályáról. A tűz okát a megindított tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni, de az előzetes vizsgálatok alapján valószínű, hogy azt egy, vonatból kidobott cigarettacsikk okozta.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Idén először: megjelent az Indóház

T. H. F.   ·   2023.02.03. 12:00

A XIX. évfolyam első kiadása már sejteti, hogy az idei esztendő a nagy vasútgépészeti évfordulók jegyében telik majd. 

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.