FedEx: csökkenő profit, növekvő gépvásárlások

iho/repülés   ·   2012.12.20. 12:00
fedex_cim

A Memphis központú óriáscég nettó bevételei 12 százalékkal estek a pénzügyi év november 30-án végződő második negyedében, a tavalyi hasonló időszak 497 millió dollárjához képest 438 millió dollárra.

A társaság közleménye szerint a csökkenés oka, hogy a megrendelők az elmúlt időszakban szívesebben fordulnak a lassabb, de olcsóbb szállítási formák felé. A Federal Express elnöke, Frederick Smith a világgazdaság „kitartó gyengélkedése” az alapvető ok, amiért csökkent a cég profitja. Egyúttal a FedEx elnöke megerősítette, a cég továbbra is folytatja költségcsökkentő programját, amit idén jelentett be.

A cég expressz csomagküldő ágazata a második negyedévben 33 százalékos esést regisztrált. A társaság bevételei 5, kiadásai azonban 6 százalékkal emelkedtek.

Mindeközben a FedEx négy Boeing 767-300-as teherszállító repülőgépet rendelt, ezzel a típus a flottában már ötven géppel képviselteti magát. A cég alelnöke, James Parker szerint a 767-esek üzemanyag-hatékonysága jóval kedvezőbb, mint azoké az elöregedő MD–10-eseké, amelyeket lecserélnek velük. Az adatbázisok szerint a FedExnek ma 73 MD–10-ese repül, és ugyancsak lassan cserére szorul a 71 A300-as és 45 A310-es is.

Kapcsolódó hírek