Felfüggesztették a tehervonatok közlekedését a 20-as vonal egy szakaszán

iho/vasút   ·   2024.06.14. 09:00
Nohab Ajkánál, 2020-ban

A pálya állapota miatt június harmincadikáig nem járnak a terhesek a Szentgál és Városlőd-Kislőd közötti állomásközben. 

Az idő vasfoga megtette a magáét, és az amúgy is kissé elnyűtt pálya állapotán csak tovább rontottak az elmúlt hetek esőzései: a Székesfehérvár–Szombathely, azaz a 20-as számú vasútvonalon, a 688+70 és 689+50 szelvényben, mintegy száz méter hosszan annyira kritikussá vált a helyzet, hogy fel kellett függeszteni a tehervonatok közlekedését, és a személyvonatok is csak lassúmenetben, legfeljebb tíz kilométer/órás sebességgel haladhatnak. A Szentgál és Városlőd-Kislőd állomás közötti „nagyhurokban” a korlátozás átmeneti jellegű, és a pft jóvoltából elvégzett konszolidációs folyamat végéig, június harmincadikáig tart.

A jelzett szakaszon az utolsó tehervonat június 12-én, kora délután haladt el: a kolozsvári központú román magánvasút, PSP Cargo járt arra 510 méteres, üres tehervonatával – az elegy Őriszentpéterre tartott. A tehervonatok tehát kerülni kényszerülnek, főleg az 1-es vonal felé, ám az sincs nincs kizárva, hogy az észak-balatoni vasútvonal környékén nem mindennapi fotótémákba botlanak a következő napokban a vasútfotósok.

Nyitóképünkön: Üres sínszállító szerelvény jár be 2020. április 20-án Ajkára. Városlőd-Kislőd és Veszprém vármegye harmadik legnépesebb települése között négy éve végeztek síncserét (fotó: Indóház archív/Harmati Marcell)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek