Felmászott a mozdonyra, halálos áramütés érte a budaörsi vasútállomáson

iho/vasút   ·   2024.03.17. 08:00
Dönts okosan! Ne járj tilosban!

Hiába a figyelmeztetés, hogy a villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, szombaton éjjel halálos áramütés ért egy mozdonyra felmászó ismeretlen személyt Budaörs állomáson. 

Budaörs állomás kilencedik vágányán álló magánvasúti dízelmozdonyra mászott fel és közelítette meg a felsővezetéket az a férfi, akit nem sokkal éjjeli két óra előtt halálos áramütés ért. A történtek észlelésekor egy szintén magánvasúti tehervonat a III. számú, jobb átmenő fővágányon megállt, hogy segítséget nyújtson; mozdonyvezetője komoly lélekjelenlétről tanúságot téve előbb az állomás, majd a mozdonya poroltójával eloltotta az áldozat lángra kapott ruháját. Bár a felsővezetéket kora hajnalban feszültség alá helyezték, vizsgálata csak 18-án, hétfőn lesz, addig a vágány villamos vontatással nem járható.

A MÁV rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy a felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése beláthatatlan következményekkel járhat. Legutóbb tavaly ért vasútüzemi területen idegeneket áramütés: január 8-án, az esti órákban Eger-Rendező állomáson, civilektől elzárt területen játszottak fiatalok, egyikük egy tartálykocsi tetejére mászott fel, és súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett a felsővezeték közelében.

Szombaton délután egyébként egy személyvonat Budaörs és Biatorbágy között belógó felsővezetéki szigetelőnek ütközött, az elővárosi villamos motorvonat szélvédője betört.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek