Felvásárol a General Electric

iho/repülés   ·   2012.12.21. 19:35

A General Electric (GE) bejelentette, hogy 3,3 milliárd euróért felvásárolja az Avio repüléstechnikai üzletágát. Az olaszországi székhelyű cég polgári és hadi repülőgépekhez gyárt meghajtórendszereket és alkatrészeket. Ezt David Joyce a GE Aviation elnök-vezérigazgatója, és Nani Beccalli a GE Europe elnök-vezérigazgatója jelentette be Milánóban, december 21-én.

A GE az Avio repüléstechnikai üzletágát 2006 óta tulajdonló Cinven európai magántőke-befektető cégtől, valamint az űriparban tevékenykedő olasz Finmeccanica csoporttól tervezi felvásárolni. Az ügylet az illetékes szabályozó hatósági és kormányzati jóváhagyások után válik véglegessé.

Az Avio a GE globális ellátási láncának lehetőségeit is kibővíti, ami azért előnyös, mert a cég hajtóműgyártási volumene az egyre növekvő ügyféligények miatt folyamatosan nő.

A torinói székhelyű Avio négy kontinensen működtet gyárakat, és mintegy 5300 alkalmazottat foglalkoztat, ezek közül 4500-at Olaszországban. Az Avio sugárhajtómű-gyártó iparágban végzett tevékenysége alacsony nyomású turbinarendszerek, áttételházak, erőátviteli rendszerek, égőterek és egyéb alkatrészek gyártására terjed ki.

A felvásárlásnak köszönhetően arra is lehetőség nyílik, hogy az Avio termékeit és szolgáltatásait a repüléstechnikai iparágon kívül is értékesítsék. A GE új lehetőségeket tervez keresni az Avio számára az energiatermelési, az olajipari és a hajózási szektorban is. Az Avio átviteli rendszerek terén meglévő szakértelme például több szektorban is potenciális növekedési lehetőséget jelent.

Kapcsolódó hírek