Frankfurt: tilos az éjszakai repülés

iho/repülés   ·   2011.10.12. 08:20
lufthansa_cargo_cimkep

Egy hesseni bíróság helyt adott két környékbeli település, Russelsheim and Offenbach lakói beadványának, és betiltotta a frankfurti repülőtéren a fel- és leszállást este tizenegy és hajnali öt óra között.

A Lufthansa Cargo MD–11F típusú gépe rakodik – persze éjszaka

A tilalom Frankfurt új, negyedik pályájának üzemkezdetétől, tehát október 21-től érvényes, és 17 gépmozgást érint, főképp teherszállító gépekét. A tilalom az ATW online szerint komoly anyagi kárt okoz a Lufthansa Cargónak. A német légitársaság teherszállító leányvállalata ugyanis ebben az időszakban 11 menetrend szerinti éjszakai járatot üzemeltet, amelyeket a téli menetrend beköszöntével át kell időzítenie.

A nyári időszakban a szakmai weboldal adatai szerint a frankfurti légikikötő hetente 4585 járatot indít és fogad 298 desztináció felől, plusz heti 250 menetrend szerinti cargojáratot. Az évi utasforgalom 53 millió, de az új pálya és jövőre az új terminál beállításával a repteret kezelő Frapart 90 milliós utasszámot céloz meg.

Az éjszakai tilalom az új pálya megnyitásával lép életbe

Az éjszakai tilalomról jövő év elején még a német legfelsőbb bíróságnak is döntenie kell, de az ATW szerint ez a döntés feltehetően a hesseni bíróság precedense alapján születik majd meg.

Kapcsolódó hírek