Frankfurtban ma is sztrájkolnak az előteresek

iho/repülés   ·   2012.02.17. 08:00

Ma is folytatódik az apronos irányítók, marsallerek sztrájkja Frankfurtban. Eredetileg csak csütörtök délutánra és estére hirdetett a GdF szakszervezet leállást, de aztán a munkabeszüntetést kiterjesztette egész péntekre is, reggel nyolctól este tízig.

Frankfurt Európa második legforgalmasabb repülőtere, a mintegy kétszáz, a forgalmi előtéren dolgozó alkalmazott sztrájkja több mint ezer járatot érinthet, de a repteret kezelő cég, a Fraport „további alkalmazottakat” tanított be az előteres munkára, így a társaság reményei szerint a menetrend szerinti járatok felét képes lesz fogadni vagy indítani.

Mint korábban beszámoltunk róla, a munkakonfliktus a bérek és a munkakörülmények körül bontakozott ki: az előteres kiszolgálók, marsallerek azért elégedetlenek, mert javadalmazásuk nem követte a negyedik pálya tavaly őszi beállításával megnövekedett feladataikat.

A budapesti Lufthansa iroda tájékoztatása szerint a reggeli, magyar idő szerint fél tízkor tervezett frankfurti járat elindult Budapestről, de a 12.30-ra tervezett következő járatot törölte a Lufthansa.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.