Gépjármű-biztosítás: félelem a balesetadótól

MTI   ·   2011.10.26. 10:08

A Netrisk.hu biztosítási portál megbízásából az NRC piackutató által végzett kutatásból kiderül: az interneten akár már pár száz forintért is váltanának a megkérdezettek. A Netrisk.hu becslése szerint az idei kampányban legalább 700 ezren szerződhetnek át online felületen, azaz az összes biztosítást váltó autós több mint fele.

Az internetes váltás már év közben is csúcsot döntött: a Netrisk.hu biztosítási portálon 96 százalékkal váltottak többen kötelező biztosítást ebben az évben, mint egy évvel ezelőtt. A portál várakozásai szerint a Netrisk.hu felületen több mint 420 ezren válthatnak, szemben a tavalyi 360 ezerrel.

A közlemény szerint az átszerződést a baleseti adó bevezetése is ösztönzi, hiszen a többletteher a biztosítási díjjal arányosan emelkedik majd a tervek szerint. Ezért annál több adót fizet majd egy autós, minél drágább a biztosítása. A biztosítóknak ugyanakkor várhatóan az adó pontos ismerete nélkül kell díjat hirdetniük, ami különösen izgalmassá teszi a portál szerint az idei kampányt.

Az idei november lesz a tizedik Magyarországon, amelyben az autósok az interneten is átszerződhetnek. Az első, 2001. novemberi kampányban kétszázan, míg tavaly már több mint félmillióan váltottak ezen a módon.

A Netrisk.hu szerint az internet, a díj-összehasonlítás lehetőségét megteremtve, döntő szerepet játszott abban is, hogy a kötelező biztosítások ára 10 éve csökken. Tavaly az átlagdíj már alig érte el a 17 ezer forintot. Az idei kampány pedig további 5-7 százalékos árcsökkenést is hozhat, nem számolva a baleseti adó bevezetésével – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.