Gyorshír: repült az első 737 MAX!

iho   ·   2016.01.29. 19:00
cim1

Csaknem három órás repülés után az első MAX az erős szél ellenére látványosan szép leszállást hajtott végre Seattle városától délre, Boeing Field repülőtéren.

Korábban írtuk:

Nem igazán ideális berepülő időjárás közepette, szakadó esőben szállt fel első útjára a Boeing modernizált keskenytörzsű gépcsaládjának első példánya.

A gép magyar idő szerint 18.48.kor hagyta el a betont, a szűzfelszállást a rossz idő ellenére sokezer Boeing-alkalmazott és érdeklődő nézte végig a rentoni reptéren, ahol a keskenytörzsű Boeingokat összeszerelik. A N8701Q lajstromjelű, Spirit of Renton nevet viselő MAX 8-as simán elemelkedett a 34-es pályáról, majd még nyitott futókkal, elég gyorsan eltűnt az alacsony felhőzetben a nézők szeme elől. Az első repülést két óránál valamivel többre tervezik, a gép  nem Rentonban, hanem a Seattle-től délre fekvő Boeing Field repülőtéren száll le.

Az iho/repülés holnap közöl részletesebb anyagot a repülésről és a MAX-programról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek