Győzelem, repül a Pobeda!

iho   ·   2014.12.09. 11:15
pobeda_cim

Új néven született újjá az Aeroflot diszkont leányvállalata. Mint arról beszámoltunk, a Dobroljot volt az első légitársaság, amely az oroszok által annektált Krímbe Moszkvából járatot indított, és emiatt ezt a társaságot érintette legkomolyabban az Oroszországgal szembeni uniós embargó, a cég gépeinek bérleti szerződését az európai lízingvállalat felfüggesztette, ugyanúgy megszűnt az összes más szerződés a biztosításra, karbantartásra, egyebekre. A Dobroljot így már augusztusban kénytelen volt leállítani a működését, hivatalosan pedig októbertől szűnt meg létezni, ekkor kezdte beszerezni a szükséges engedélyeket a Pobeda.

Ilyen volt a Dobroljot-festés...

Az első járatok be is indultak, de a Pobeda célállomásai között – Jekatyerinburg, Szamara, Perm, Belgorod, Tyumen és Szurgut – (egyelőre?) nem szerepel az elfoglalt Szimferopol.

A géppark már az év vége előtt eléri a négy Boeing 737-800-ast, vagyis ugyanazok a gépek alkotják a flottát, mint a megszűnt Dobroljoté, amely december végéig már nyolc 737-est üzemeltetett volna az eredeti tervek szerint.

...csak a felirat változott a törzs elején

A keskenytörzsű gépeket egyosztályos, 189 üléses kabinnal repültetik, a gépek alapfestése nem sokat változott, csak a törzs elején lévő felirat. Az Aeroflot közlése szerint 2018-ra negyven gépes flotta 45 járaton évi 10 millió utast szállít majd, belépve ezzel a legnagyobb tíz orosz légitársaság körébe.

Gyors sikert és növekedést jósol az anyavállalat, az Aeroflot

Az Aeroflot egyebek mellett ennek a légitársaságnak az indulása kapcsán kérte a moszkvai vezetést több fontos törvényi kötöttség feloldására, hogy a diszkont modell fejlődésnek indulhasson Oroszországban, például hogy ne legyen kötelező minden légicégnek a visszaváltható jegy, a teljes fedélzeti ellátás, és az ingyenes poggyászfelvétel. Ugyanakkor szintén a Dobroljot kapcsán indult meg a légitársaságok sikeres lobbizása külföldi pilóták alkalmazásának engedélyezéséért.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek