Ha hosszú hétvége, akkor ünnepi menetrend – október 23-án is

iho/vasút   ·   2020.10.20. 18:00
0rRXE9lple8AkuRATuadL33hhFWzZzfyFVsIwmt1

Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a közlekedési rend. Október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A MÁV-Start a forgalmasabb vonalakon – a lehetőségekhez képest – több kocsival indítja az intercity vonatokat. A felkészülés és a megnövelt kapacitások ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek az IC-k, ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket.

Érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni. Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis húsz százalékos kedvezménnyel lehet utazni, amennyiben legalább száz kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe. A nagyarányú kedvezménnyel

  • a Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg,
  • Budapest–Tapolca,
  • Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely,
  • Budapest–Pécs,
  • Budapest–Eger/Sátoraljaújhely,
  • Budapest–Záhony,
  • Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza
  • és Budapest–Szeged

viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő, @ jellel jelölt vonatok utasai élhetnek.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a vasúttársaság azt is javasolja az utasoknak, hogy használják a jegyértékesítő automatákat öt százalékos kedvezménnyel, az okostelefonokra letölthető MÁV applikációt tíz százalékos kedvezménnyel, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás vagy a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható – szintén tíz százalékkal olcsóbb – e-vonatjegyet.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 22-én 10:00-tól október 25-én éjfélig vehetik igénybe.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek