Hága: még húszat az Avenióból!

iho   ·   2014.03.16. 16:15
haga0

A húsz Aveniót a HTM üzemeltető vállalat rendelte meg 55 millió euróért. Ezzel a társaság beváltotta a 2011 októberében aláírt eredeti szerződés szerinti opciót. Annak idején a HTM negyven alacsonypadlós villamost rendelt ebből a típusból. A járműveket a Siemens bécsi járműgyárában építik meg – jelenleg folyik az első „adag” gyártása.

A HTM a Siemens első „Avenio-ügyfele”. – A mostani újabb rendelés nagy örömünkre szolgál. Ugyanis alátámasztja, hogy olyan innovatív villamost kínálunk, amely az utasoknak és az üzemeltetőnek egyaránt vonzó – mondta Sandra Gott-Karlbauer, a Siemens Rail Systems globális városi-elővárosi jármű-üzletének vezetője.

Avenio a bécsi gyártósoron. Hágában bevált (fotó: Siemens)

A fő szerződés szerinti negyven villamos a 9-es, 11-es, 15-ös és 17-es hágai vonalon jár majd, illetve vannak olyan szerelvények, amelyek februártól már közlekednek. Az újabb húsz Avenióval a hágai hálózat legrégebbi vonalát, az 1-est fogják kiszolgálni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek