Hajnal óta ismét menetrend szerint üzemel a Déli pályaudvar

iho/vasút   ·   2017.08.08. 07:19

Hajnali négy órára befejezték a kisiklott kocsik beemelését, ezért minden vonat korlátozás nélkül és pontosan indulhat a Déli pályaudvarról. A győri, a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonalszakaszokon már nincsenek fennakadások. A Déli pályaudvar és Kelenföld között a pót- és helyjegyköteles vonatok ismét a megfelelő pótjeggyel vehetők igénybe, a tegnap érvényes mentességet a forgalom helyreállása miatt visszavonták.

Mint ismeretes, a Déli pályaudvaron a kisiklott kocsik beemelésének előkészítésén már napközben is dolgoztak, de magát a beemelést a késő esti órákban kezdték el a vasúttársaság műszaki szakemberei, annak érdekében, hogy a vonatközlekedést és az utasforgalmat ne, vagy csak minimális mértékben akadályozzák. A hajnali órákra, üzemkezdetre tervezték a helyreállítás befejezését, ez a törekvésük sikerrel járt.

Az ideiglenes menetrendi korlátozások és a hosszabb menetidők miatt a Déli pályaudvar-Kelenföld viszonylatban hétfőn a pót és helyjegyköteles vonatokat pótjegy nélkül lehetett igénybe venni, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a csatlakozó vonatok elérését Kelenföldön. A Déli pályaudvaron forgalomból kizárt három vágány nagyobb fennakadásokat nem okozott, egyes martonvásári elővárosi vonatok ideiglenesen kimaradtak a menetrendből.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek