Halálos buszbaleset az M5-ösön

MTI/iho   ·   2017.10.09. 13:33
400px_m5buszbaleset

A rendőrségi szolgáltatást végző civil autóbusz sofőrje, valamint a buszon utazó egyik rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A járműben utazó rendőrök közül hárman súlyosan, tizenketten könnyebben sérültek meg. Az autópályát az érintett szakaszon mindkét irányban lezárták: a Röszke felé haladókat a 74-es kilométernél, a főváros felé tartó forgalmat pedig a 91-es kilométernél terelik le a sztrádáról.

Értesüléseink szerint a balesetben érintett autóbusz az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) Zrt. tulajdonába álló, NHX-867 rendszámú Irisbus/Iveco Crossway, melyet két éve, használtan szerzett be a társaság a német haderőtől, a Bundeswehrtől. Az elhunyt sofőr is az ÉMKK alkalmazottja volt.

Az ÉMKK Irisbus/Iveco Crossway busza belerohant az előtte ütköző két kamion egyikébe (fotók: Donka Ferenc/MTI)

Korábban írtuk:

Vincze-Messzi Adél, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: az M5-ös autópálya 87-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon történt a baleset, amelyben többen megsérültek. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a buszvezető életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe. A kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítják ki a buszba szorult embereket. A forgalmat a sztrádáról a 91-es kilométernél az 54-es számú főútra terelik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek