Halottak napja: igyekszik felkészülni a MÁV, de mindenre ők sem képesek – vegye meg időben a jegyét, ha lehet, online!

iho/vasút   ·   2020.10.30. 08:50

Mindenszentek ünnepén a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon – a lehetőségekhez képest – több kocsival indítja az InterCity vonatokat a kegyeleti ünnepeken és az őszi szünet utolsó napján várható nagyobb utasforgalom miatt. A Keleti pályaudvaron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen több tartalékvagon is rendelkezésre áll.

A felkészülés és a megnövelt kapacitások ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek az intercityk, ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. Az intercityken kívül a gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok. Érdemes a csúcsidőn kívüli – a menetrendi keresőben @ jellel jelölt – járatok között is keresgélni. Az általában alacsonyabb kihasználtságú, csúcsidőn kívül közlekedő járatokkal ugyanis 20 százalékos kedvezménnyel lehet utazni, amennyiben legalább 100 kilométer távolságra online vásárolt e-vonatjeggyel veszik igénybe.

A járványügyi szabályok betartása, valamint a sorbanállások és személyes érintkezések csökkentése érdekében a jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát (letöltés: Google Play, App Store) és az e-vonatjegy váltási lehetőséget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek