Hamis kártyával szálltak fel, megtámadták a kalauzt

iho   ·   2013.06.20. 13:10
Egy utas értesítette a rendőrség ügyeletét hétfő este, hogy a Hegyeshalom felől érkező vonaton két férfi támadta meg a jegyvizsgálót – írja a kisalföld.hu.

A rendőrségi vizsgálat adatai szerint a 18 és 22 éves testvérpár Abdán szállt fel a nemzetközi szerelvényre, melyen 90 százalékos kedvezmény igénybevételével akartak Győrbe utazni.

A jegyvizsgáló részére egy, a siketek és nagyothallók részére utazási kedvezményt biztosító, fiktív kártyát adtak át. A gyenge hamisítványt az utasoknak a szolgálatban lévő azonnal szóvá tette, mire a fénymásolt kártyát B. Milán a jegyvizsgáló kezéből azonnal megpróbálta kitépni. Az igazolvány visszaszerzése dulakodásig fajult, melyben egy utas sietett a sértett segítségére.

A 22 éves B. Márkot és 18 éves testvérét B. Milánt a járőrök a Győri Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a felsőtárkányi testvérpár részletes, beismerő vallomást tett.

B. Márk ellen magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja, míg B. Milán ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Kapcsolódó hírek