Hány Nohab lehet ebben az élménybeszámolóban?

L. Nagy Gábor   ·   2015.04.11. 18:45
selcuk_nohab0

Mindenről a Facebook tehet, szokás szerint: azaz ez van, ha egy ráérő szerkesztő rég látott barátja oldalán nézi a képeket.

– nagyi, a török nohabodat elkérhetem eredeti méretben az iho.hu-nak?
– El hát, sőt! A nevemet kiírjátok? Hova küldjem?
– kiírjuk jóhogy!
– Van több is, válogassatok!

Hát így kezdődött.

Selcuk állomása. Oké, ezen a fotón még nincs Nohab. Hát a többin? A képre kattintva galéria nyílik (fotók: a szerző)

Majd így folytatódott:

„Feltettem a Google drive-ba a fotókat. Raktam bele párat az állomásról is, hogy milyen a hangulat. Selcuk egyébként az ókori Ephesoshoz van nagyon közel, azért érdemes odamenni. A környéken viszonylag jó a vonatközlekedés, ami furcsa Törökországban, mert inkább buszos népek élnek arrafelé. Mi Izmir és Denizli között vonatoztunk, egyszer mondjuk tömeg volt, de a törökökkel jó nyomorogni, mert vidámak. Mi például három gyermekre vigyáztunk, hogy jusson még hely a perecárusnak is. Aztán az egyik állomáson franciának kinéző turisták nagy bőröndökkel akartak fölszállni a vonatra, de tényleg annyira tömve volt, hogy nem bírtak. A vonat elindult nélkülük, majd miután már kihúztunk az állomásról, megállt, és visszatolatott. A forgalmista, kérlek visszarendelte, hogy az nem lehet, hogy a turisták nem férnek fel, mindent meg lehet oldani. És felrakták őket. Ja, CÉBÉN (sic, kiemelés a szerzőtől – a szerk.) rendelte vissza a vonatot a csávó.

És akkor hol a Nohab? Hát az orruk előtt a galériában! Merthogy a szoborgőzösről van szó. Ez a Nohab 1930-ban készült, Selcuk állomás éke, igaz, nem központi helyen áll. Visszaadva a szót a szerzőnek: „persze akkor fogalmam sem volt, hogy mit fotózok, csak most (a kép föltöltése idején – a szerk.) néztem meg. Pályaszám – TCDD 34054 – alapján simán meg is lett róla minden infó.” És valóban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek