Harmadszor is közlekedéstörténeti nap

iho   ·   2013.09.18. 13:07

Szeptember utolsó hétvégéjén Thüringia várja a vasutak szerelmeseit. A harmadszorra megrendezett közlekedéstörténati napot talán már hagyományosnak is említhetjük: A nagyvasúti fűtőházban (Theaterstraße 5.) gőz- és dízelmozdonyok kiállítása, gőzmozdonyon és a VT 772-es motorkocsin utazás (ez utóbbi, a Ferkeltaxe – Malactaxi – Gera és Weida között közlekedik). Ezenkívül a gerai villamosmúzeumot is meg lehet látogatni, és lehetőség nyílik nosztalgiavillamoson utazásra is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Elhárulhatnak az akadályok az uniós hosszútehervonat-projekt megvalósulása elől

iho/vasút   ·   2024.03.05. 12:00

Az Európai Parlament TRAN bizottsága egyhangúan jóváhagyta az uniós vasúti infrastruktúra kapacitásának optimalizálását sürgető javaslatot. A terv több árut juttat a vonatokra – ez a Green Deal kulcsfontosságú eleme – a kiterhelt vasúthálózaton jelentkező problémák felszámolásának és a tehervonatok útvonalának szisztematikusabb tervezésének az igényével. A helyzet azonban ennél jóval bonyolultabb.