Harminc százalékos bérfejlesztés a Budapest Airport cégcsoportnál

iho/repülés   ·   2023.03.13. 17:25
bud_0026_1

Mindössze egyetlen év leforgása alatt!

A Budapest Airport a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel 2022-ben két jelentős béremelést hajtott végre. Tavaly márciusban átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkaköröknél 15 százalékkal –, októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előre hozva további tíz százalékkal emelkedett a BUD csoport munkavállalóinak fizetése. Idén márciusban pedig végrehajtották a 2023-as béremelés második részét, így a márciusi fizetéssel érkező további hét százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint harminc százalékkal nőtt.

Emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárda juttatás összege is. A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól kilométerenként húsz forintra nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.

A budapesti repülőtér a 15–25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között Európa legjobbja lett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Jól áll a BUD, visszaépül az utasforgalom

iho/repülés   ·   2024.01.21. 12:00

A világjárvány előtti időszakhoz közelít a Budapest Airport: a repülőtéren tavaly 14,7 millió utas fordult meg, ami a Covid előtti utasforgalom 91 százalékának visszaépülését jelenti. A légijavak mennyisége pedig soha nem látott rekordot döntött, a BUD Cargo City több mint 200 ezer tonna árut kezelt.