Hattyúk tava és a kecses vitorlázógépek

iho   ·   2014.08.11. 09:00
vizre_cim

Nem is egy, hanem két vitorlázógép szállt le a vasárnapi sétálók legnagyobb meglepetésére Zwickau parkjában, a Hattyú tavon. Amint arról a helyi portál, a Freie Presse beszámol, a gépek és pilótáik a nmet mifjúsági vitorlázórepülő bajnokság mezőnyéhez tartoztak, amelynek FAI Club kategóriájában a távrepülő szám hazavezető ága a város felett húzódott.

(fotók: Ralph Köhler)

Az egyik gép, egy ASW 15-ös pilótája úgy számolt be a történésekről, hogy először nagyon erős szembeszélben kínlódtak hazafelé, majd igen erős leáramlásba kerültek, ezért nem volt más választásuk, mint leszállni a vízre.

A gépeket szokás szerint szétszerelték, ahogy ez terepleszálláskor rendszerint megtörténik, más kérdés, hogy a szétszerelés még a vízben történt. A pilóták a szállítókocsikra való pakolás során azt mondták, hogy kár nem esett maguknak a gépeknek a szerkezetében, de hogy mi történt a vízben az elektromos berendezésekkel, az más kérdés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek