Hatvankilenc évük elszelelt

iho/vasút   ·   2017.04.09. 08:45
gyermekvasut_napja_2017_0

Szombaton tartották a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút napját – a gyerekvasút építését 1948. április 11-én kezdték el a budai hegyekben. A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány és a budapesti Gyermekvasút közös rendezvénye egyúttal a Kárpát-medencei kisvasúti napok évadnyitója is.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Szépjuhászné állomáson kezdődött a program, délelőtt térzenével várta az érdeklődőket a Gyermekvasút fúvószenekara, a nyitóünnepség után különvonat indult. Először a vasútvonal egyik legkedveltebb látványosságát, a Hárs-hegyi fordítóalagutat mutatják be az utasoknak. Az alagúttúra résztvevői gyalog keltek át a fáklyákkal kivilágított, 198 méter hosszú műtárgyon, a beállókban pedig a Gyermekvasút történetét és működését bemutató alkalmi kiállítást lehetett megnézni. Ezután újra vonatra szálltak egészen a hűvösvölgyi végállomásig utaztak, ahol a Gyermekvasút vasútmodellező szakköre várta az utasokat. Innen gumikerekű közúti kisvonat vitte le a közönséget a Széll Kálmán térre.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek