Heti hat Cargolux Jumbo Ferihegyen!

iho   ·   2019.04.03. 11:15
cim

(fotók: Budapest Airport)

Ma hajnalban megérkezett az első Cargolux teherszállító repülőgép a kínai Csengcsou repülőteréről Budapestre, adja hírül a Budapest Airport. Ezzel a világ egyik legnagyobb cargo légitársasága megduplázta magyarországi forgalmát: idén áprilisától heti háromról hatra emeli a Kína és Magyarország közötti légijáratai számát. Ebből négyszer a Hong Kong-Budapest-Luxemburg útvonalat repüli a légitársaság Boeing 747-esekkel, heti két alkalommal pedig a Csengcsou–Budapest–Luxemburg vonalon közlekednek a Cargolux „Jumbói”.

A légi teheráru szállítással foglalkozó légitársaság 2002 óta köti össze Hongkongot Budapesttel és Luxemburggal, a most elindított járat pedig a Csengcsou–Budapest–Luxemburg útvonalon közlekedik a jövőben, Boeing 747-400 típusú gépekkel.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér immár Kelet-Közép-Európa egyik első számú légi teheráru elosztóközpontjává lépett elő. A tavalyi évben a cargo mennyisége 14,9 százalékkal nőtt, a Budapest Airport így 2018-ban összesen több mint 146 ezer tonna légiárut kezelt.

Az idei év végére elkészül az új, BUD Cargo City névre keresztelt logisztikai bázis a budapesti repülőtéren, amely a különböző piaci szereplők teremt olyan közös létesítményt, ahol hatékonyabban tudnak együttműködni a mindennapi munka során.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.