Hídon siklott ki egy tehervonat Romániában

Arnold Balázs   ·   2013.05.09. 18:47

Szerda este kisiklott egy tehervonat a romániai Kolozsvár–Máramarossziget (Cluj Napoca-Sigethu Marmatiei) vasútvonal Bánffytelep (Fiad) és Telcs (Telciu) közötti szakaszán, egy vasúti hídon. A balesetben senki sem sérült meg, de a rönkfával rakott tehervonat harminchét kocsijából kilenc kisiklott, súlyosan megrongálva a vasúti pályát és a híd szerkezetét is. A baleset miatt a vonalszakaszon előre láthatólag a jövő hét végéig pótlóbuszok közlekednek, a Máramaros InterCity is csak Kolozsvárig jár a híd kijavításáig.

A telcsi hídon siklott ki a tehervonat<br>(fotó:bistriteanul.ro)

A pótlás érinti a Budapest és Máramarossziget között közlekedő Máramaros IC utasait is.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vonat kisiklott kocsijai a pálya jobb oldalára, az erdő felé borultak ki. Ha a másik irányba esnek ki, az elszabaduló farönkök a falu felé gurultak volna le, és elképzelni is szörnyű, milyen pusztítást végezhettek.

nem sokon múlt, hogy a rönkök nem zúzták össze a falu házait<br>(fotó:bistriteanul.ro)

A balesetet a helyi lakosok és egyes vasutasok szerint is a pálya rossz állapota okozta. Erre vonatozóan sem a román hatóságok, sem a vasúttársaság képviselői nem kívántak nyilatkozni, de az tény, hogy a vasútvonal ezen szakaszán hosszú évek óta a legkülönfélébb sebességkorlátozások vannak életben, és az elmúlt öt év alatt négy baleset is történt a környéken.

Kapcsolódó hírek