Hóátfúvások Veszprémnél és a Balaton északi partján is

iho/közút   ·   2012.12.03. 12:01

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést a 710-es számú főúton – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Kómár Viktória tájékoztatása szerint a Balaton keleti és északi partján végighaladó 71-es utat tehermentesítő főúton a 4-es és 5-ös, illetve a 7-es kilométerszelvénynél több száz méter hosszan kell hóátfúvásra számítani, ezért a rendőrség az erre haladók fokozott figyelmét kéri.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a megyében minden vasúti átjárónál és a hidakon fagyásveszély van.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.