Hófúvás lassítja a közlekedést Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.02.08. 17:10
Kiskep

A Tátraalján és Nyugat-Szlovákiában egyre kritikusabb a helyzet. A 896 méter magasan fekvő Csorba állomást valósággal belepte a hó, sőt az erős szél miatt még nehezebb a közlekedés. A Szepességben sem sokkal jobb a helyzet, ott is az erős szél és az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű hó nehezíti a közlekedést.

Csorba állomás a hó fogságában<br>(fotók: railpage.net - Facebook)

A Slovan EC Budapestről csak Galántáig jutott, ott hófúvásban elakadt – jelentette a Cseh Vasutak utastájékoztatója. Vasárnap délután a Nagyszombat és Cífer közötti szakaszon 50 kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be az erős szél miatt. A vonatok Szlovákiában országszerte 10–15 percet késnek, a Slovan EC viszont a hóakadálynak „hála” 100 percet késik Prága felé.

Hidegbetörés a Szepességben: fehér sötétségben tapogatóznak Igló környékén

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.