Hullával akartak vonatozni, lebuktak

MTI   ·   2012.05.25. 08:24

Heverőbe rejtett holttesttel akart vonatra szállni két lengyel férfi a tengermelléki Slupskban. Azonban lebuktak, amikor a felszálláskor kinyílt bútorból a peronra zuhant a szőnyegbe göngyölített holttest – írta csütörtökön a Rzeczpospolita című napilap online kiadása.

A Gdanskba induló helyi érdekű vasút személyzete azonnal kihívta a rendőrséget, ahol először azt hitték, hamis riasztásról van szó. A szemtanúk leírása alapján az egyik gyanúsítottat még a pályaudvaron sikerült elfogni, a másik férfit rövid időn belül a város távolabbi részében állították elő.

A 23 és a 40 éves férfit őrizetbe vették, de még nem hallgatták ki. A holttest egy 50 éven felüli férfié volt, akinek a személyazonosságát egyelőre nem sikerült megállapítani. Az legalább egy hete bekövetkezett halál okát igazságügyi orvosszakértők vizsgálják.

Az ügyészség még nem indított eljárást az ügyben és egyelőre még az sem tudható, hogy a két férfinak volt-e engedélye a halottszállításra. Nem hivatalos információk szerint az őrizetbe vettek közül a fiatalabbik az elhunyt unokája, míg az idősebbik az ismerőse lehet.

Kapcsolódó hírek