Indóház iskolakezdésre

iho/vasút   ·   2011.09.01. 08:00
00

Kezdjük mindjárt egy izgalmas kalanddal! A budapesti Szabadkikötőből a cseh Metrans cég Herkulesei egészen Őrihódosig száguldanak – a cikkből kiderül, hogy szó szerint! – konténervonataikkal. Az Indóház munkatársa végigkísérte útján az egyik monumentális szerelvényt.

Ahogy haladunk az új évezred húszas évei felé, egyre inkább megszaporodnak a centenáriumok. Igen, az első világháború előtti nagy nekibuzdulások évfordulóit ünnepeljük egyre-másra. 1914-ig, a „nagy háború” kitöréséig még vett egy erős lendületet a hazai vasútépítés. Visszaemlékező cikkünkben a Debrecen környéki évfordulókat ünnepeljük.

Furcsa öszvér: Ikarus autóbusz vaskeréken? A hazai és az idegenbe szakadt Ganz-Ikarus sínautóbuszokról esik szó bemutatónkban. Internetes fórumokon időről időre felbukkan a téma, és sokan talán nem is látnak igazán tisztán e téren. Reméljük, a cikkel sikerül minden nyitott kérdést tisztázni!

Meghalt a király, éljen a király! A nagyvasúton júniusban elbúcsúztunk az MDmot-októl, szerzőnk viszont nem hagyta annyiban, és mint a motorvonatok lelkes gyűjtője, önmaga fabrikált egy gyönyörű Piroskát a terepasztalára. A példa követhető – a gyártók számára is!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Vasútmodell Kiemelt ajánlatok

Indóház, XX/2. 2024. április–május, a kötöttpályás olvasnivaló

iho.hu   ·   2024.04.03. 14:14

Dióhéj: szomorú Szergej-sors, avagy hol Dombóvár állott, most kőhalom; a MÁV V46 sorozatú villamos mozdonyai, a Szöcskék; a világ legnagyobb számban megépített és forgalomba helyezett motorvonata, a Ganz-MÁVAG D1; Délkelet-ázsiai fejlődési pályák szigeti rónákon és esőerdőkben, őszinte kritika az A.C.M.E M63-asáról.