Indul a balatoni hajózási előszezon

MTI/iho   ·   2024.05.31. 18:00
04_bahart178

Június 1-jén kezdődik és július 5-éig tart, hétvégenként már minden kikötőből indulnak járatok, a kiemeltekből hétköznapokon is.

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közleménye szerint a több mint hatmilliárd forintos hazai támogatásból megvalósult flottabővítésnek köszönhetően az előszezonban gyakrabban közlekedhetnek a hajójáratok. Naponta indulnak menetrend szerinti hajók Badacsonyból, Balatonföldvárról, Balatonfüredről, Fonyódról, Siófokról, Tihanyból és Tihanyrévből.

Az előszezonban Fonyód és Badacsony között mindkét irányból napi kilenc hajót indít a Bahart, míg Siófok és az északi part települései között hétfőtől csütörtökig irányonként hét, pénteken és hétvégén pedig irányonként kilenc járat áll az utasok rendelkezésére.

Az északi és déli part között átkelő járatokon nagy kerékpáros kapacitású hajók teljesítenek szolgálatot. A kerékpáros turizmust a kikötőkbe tett extra kerékpártárolókkal is segítik. Sétahajókat nyolc kikötőből indít a társaság az előszezonban.

Bővült a kedvezmények köre az idei szezonban. Balatonboglár és Révfülöp között hsuzonöt százalékkal olcsóbb a retúrjegy annak, aki körutat tesz kiszállás nélkül. A menetrendi hajókon ismert kedvezményes családi jegytípust kiterjesztik a séta- és gyerekhajós programokra is. A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak.

A hajózási társaság beszámolt arról is, hogy kiemelkedő volt a forgalom a májusi ünnepnapokon a járatain. Május elsején közel 9 ezren utaztak komppal, és 9800-an menetrendi hajókkal. A pünkösdi hosszú hétvégén a kompok 14 ezer 500 utast, több mint 3500 gépjárművet, és rekordszámú, mintegy 2900 kerékpárt szállítottak. A menetrendi járatokra közel 7900-an, sétahajókra közel 2300-an szálltak fel. A biciklisek között a legnépszerűbbnek a Fonyód–Badacsony közötti járat bizonyult, amelyen az ünnepi hétvégén 1250 kerékpáros utazott.

A kompok június 20-áig Szántód felől 7.00–21.00 óra között, Tihany felől 7.15 és 21.15 óra között indulnak félóránként, nagy forgalom esetén pedig folyamatosan járnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek