InnoTrans 2016: bemutatkozik a buszos ágazat

iho/közút   ·   2016.09.07. 18:45
400px_innotrans2016

Először lép színre a buszos ágazat: kültéri kiállítóterületet kap a berlini vásár központjában találalható úgynevezett „nyári kertben” (Sommergarten). A Bus Display elnevezésű rész statikus kiállítása mellett egy ötszáz méter hosszú demonstrációs pálya is lesz majd, ahol a látogatók élőben, üzemi körülmények között is szemügyre vehetik a járműveket. A Sommergarten hasznosításával a vásárterület utolsó, a szakvásár által eleddig nem használt négyzetmétereit is bekebelezi az idei InnoTrans. A buszkiállítás ezzel teljes és hatékony termékbemutatóvá emeli az InnoTrans harmadik legnagyobb szekciójának számító tömegközlekedést.

Az autóbuszos ágazat premieréhez számos nemzetközi cég fog asszisztálni. A lengyel Solaris Bus & Coach S.A. például elhozza legújabb járművét, egy elektromos üzemű buszt, amit áramszedőkkel, indukciós rendszerrel vagy akár hagyományos hálózatról is lehet tölteni.

A német Siemens Division Mobility részlege a lengyel Solarisszal együttműködve egy mobil elektromos töltőállomást prezentál majd, a hollandiai VDL Bus & Coach pedig a Citea teljesen elektromos üzemű, csuklós verzióját, az SLFA Electricet fogja bemutatni.

Egyértelmű célja a fejlesztéseknek a rövidebb töltési idők, valamint a hosszabb hatótáv elérése. A fehérorosz Belkommunmas, valamint kínai partnere, a XINZHU Corporation Chengdu Xinzhu Road & Bridge Machinery által közösen fejlesztett elektromos busz rövidebb töltési időt ígér a szuperkondenzátorok és speciális energiatároló cellák felhasználásának köszönhetően.

A német-török Sileo GmbH képviselteti magát a 2016-os InnoTranson. A salzgitteri központú cég az akkumulátoros meghajtású S18-as csuklós buszt hozza magával, mely egy egész éjszakás töltéssel kétszázötven kilométeres felhasználhatóságot garantál.

A francia SA Lohr Industrie Cristal fantázianevű innovatív városi tömegközlekedési rendszerét mutatja majd be. A száz százalékben elektromos, gazdaságos és elektronikus rendszer számos válaszhtaó üzemmódot kínál. A Lohr szerint Cristal azért is egyedi, mert alkalmazni lehet egyénileg, de akár kettő-négy jármű együttes felhasználásakor is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek