Internetes útvonaltervező a Vértes Volánnál

MTI   ·   2012.02.24. 12:38

A Vértes Volán Zrt. menetrendi és térképes útvonaltervező programot tett hozzáférhetővé honlapján a tatabányai helyi járati közlekedésről – mondta el a közlekedési társaság helyi üzletágvezetője a vállalat pénteki sajtótájékoztatóján.

Az útvonaltervezővel az adott megállótól végigvezethető, hogy milyen járatokkal, mennyi idő alatt lehet eljutni a város különböző területeire. A program a menetidőt is kiszámolja és a gyalogos közlekedést is jelzi. A fejlesztés a forgalomirányítás feladatainak támogatására is alkalmas – tette hozzá Illés Józsefné.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy félidejéhez érkezett a vállalat telephelyén lévő nagycsarnok és a raktárépület hőtechnikai korszerűsítése. A beruházás forrásainak 70 százalékát, 103 millió forintot uniós pályázaton nyerte el a társaság.

Füzi Sándor főmérnök elmondta, a beruházás tizenöt év alatt térülhet meg. Összesen 3700 négyzetméternyi födémre, valamint 1250 négyzetméternyi homlokzati felületre kerül szigetelés, 286 ablakot, 22 ajtót és 4 garázskaput cserélnek ki.

A Vértes Volán Zrt. évente 14 millió kilométert teljesít, 267 autóbuszt tart üzemben és 17 millió utazást bonyolít le. Dolgozóinak száma 736, ebből 405 autóbuszvezető.

Kapcsolódó hírek