Iskolabuszba rohant a teherautó Egyiptomban

MTI   ·   2013.10.03. 08:59

Általános iskolás gyermekeket szállító busz ütközött teherautóval Kairóban szerda este, a szerencsétlenségben nyolc gyermek és egyik tanáruk meghalt. A rendőrség szerint a nagy sebességgel száguldó teherautó csapódott a buszba, miután sofőrje – minden bizonnyal a gyorshajtás következtében – elvesztette fölötte az ellenőrzést. Közvetlenül az ütközés előtt a teherautó felborult.

Az iskolások osztálykirándulásról voltak visszatérőben a fővárosba. Egyiptomban gyakoriak a súlyos közúti és vasúti balesetek az öreg járművek, a kaotikus közlekedési viszonyok és a rossz állapotú, elhanyagolt utak és vágányok miatt. Múlt héten 14-en haltak meg a Szuezi-csatorna mentén, Iszmáilíja közelében egy kamion és egy kisebb busz karambolozása miatt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.