Ismét tárgyalják a lezuhant Malév-gép ügyét

iho/repülés   ·   2012.11.06. 10:18

Kormánykörökben elutasították a Magyar Hírlap kérdéseit, ám amennyiben tényleg foglalkoznak az üggyel, akkor a Tu-154-es roncsának felkutatása, kiemelése és az áldozatok felkutatása, azonosítása is szóba kerülhet. Nadzsib Mikáti, libanoni elnök Orbán Viktorral és Kövér Lászlóval is tárgyalni készül – értesült az Index hírportál.

Az 1975-ben lezuhant 240-es járat már egy tragikus legendává nőtte ki magát. A baleset körül ma is rengeteg kérdés lappang. A Budapestről Bejrútba tartó gép indulását megelőző nap (szeptember 29-én) avatták fel a Palesztin Felszabadítási Szervezet képviseletét. A járatra az áldozatokon kívül további 53 fő váltott jegyet, ők azonban végül nem voltak rajta a gépen: valószínűleg az ünnepségről  hazafelé tartó palesztin delegáció tagjai voltak.

A legvalószínűbb, ám máig sem bizonyított álláspont szerint a gépet lelőtték. Egyes elképzelések szerint a gép fedélzetén fegyvert is szállítottak.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.