Járműirányítási mérnökképzést indít a BME

MTI/iho   ·   2018.02.04. 10:23

Autonóm járműirányítási mérnök mesterszakot indít szeptemberben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közlekedésmérnöki és járműmérnöki kara a RECAR (REsearch Center for Autonomous Road vehicles) program keretében. A BME és az ELTE, partnereikkel együttműködve ötvözi az elméleti tudást a gyakorlati tapasztalatokkal. Az egyetemek, az MTA SZTAKI kutatóintézettel, valamint a Bosch, a Knorr-Bremse és a Continental vállalatok összefogásával létrejött kutatóközpont oktatási struktúrája garantálja, hogy a hallgatók nemzetközileg is elismert tudáshoz jutnak.

A hallgatók széleskörű ismereteket sajátíthatnak el az önvezető járművek tervezéséről és fejlesztéséről. Egyedülálló gyakorlati ismereteket szerezhetnek az autonóm járművek tesztelése területén a kar zalaegerszegi oktatási és kutatási telephelyén. A képzésben részt vesz a BME villamosmérnöki és informatikai Kar is, amely 2018. szeptembertől BProf üzemmérnök-informatikus szakot indít.

* * *

KNORR-BREMSE Magyarország – Biztonságossá tesszük a gyorsuló jövőt. Csatlakozzon hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek