Járműveket lopott el két férfi egy nyíregyházi telephelyről

MTI   ·   2012.05.02. 13:57

Mezőgazdasági vontatót, autószállítót és kisbuszt lopott el két férfi egy nyíregyházi telephelyről; a 37, illetve 56 éves elkövetőt őrizetbe vették – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Fedor Rita az elmúlt hétvégén történt esetről elmondta: a telephelyre lakatfelfeszítéssel bejutó két gyanúsított a járműveken kívül autóalkatrészeket és kézi szerszámokat, valamint a parkoló tehergépkocsikból több száz liter gázolajat tulajdonított el.

A rendőröknek kedden, a telephelytől egy kilométerre lévő úton tűnt fel az őrizetlenül álló tréler, rajta a kisbusszal. A tulajdonosok ellenőrzése után kiderült, hogy a járműveket ellopták a depóból – ismertette a főhadnagy. A két férfi éppen az ellopott traktort vitte át egy nyírtelki ingatlanra, és mire visszatértek a másik két járműért, a rendőrök már várták őket.

A lopással okozott kár meghaladja a nyolcmillió forintot, ennek jelentős része a járművek lefoglalásával megtérült – tette hozzá a szóvivő.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.