Jön az 500-as Setra széria

Ács Attila   ·   2012.04.13. 16:30
setra500_fooldal

Több mint egy évtized telt el a 400-as család bemutatkozása óta, így – noha a buszok még mindig igen impozánsak – időszerűvé vált egy kis átkozmetikázás. Egy minimál-faceliftet kaptak ugyan a buszok 2007-ben, de ez gyakorlatilag csak egy enyhén módosított lökhárítót jelentett.

Persze a bevált dolgokon nem érdemes változtatni, ezért a látványtervek alapján most sem számíthatunk igazán vad újításokra; elsősorban a fényszórók és a hátsó lámpák lesznek majd vagányabbak, divatosabbak, de a módosítások érintik a busz homlok-, oldal- és hátfalát is.

Az új motorok teljesíteni fogják a 2014-től életbe lépő Euro VI-os normákat, és természetesen továbbra is a Mercedestől származnak majd – akárcsak az automatizált PowerShift váltó – lévén a Setra is a Daimler csoport tagja.

A legújabb generáció prototípusait már sikerült is megörökíteni néhány szemfüles fotósnak Norvégiában, Németországban és Törökországban tesztelés közben, de a hivatalos bemutatóig még várni kell, arra majd csak  várhatóan szeptember 20. és 27. között, hannoveri IAA kiállításon kerül sor.

Ilyenek lesznek a legújabb Setrák – a képre kattintva galéria nyílik!

Kapcsolódó hírek