Késések: biztberhiba volt Nyírteleknél

iho   ·   2013.10.03. 09:32

Műszaki hiba miatt 20-40 perces késéssel közlekedtek a vonatok csütörtök reggel a Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vasútvonalon – tájékoztatott a Mávinform.

Nyírteleknél elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, ezért a vonatok azon a szakaszon lassabban, a vasúti átjáróknál pedig csak óránkénti 15 kilométeres sebességgel haladhattak, ez hosszabb menetidőt okozott. A késések az intercity vonatokat is érintették.

Délelőtt fél tíz környékére a hibát kijavították, a rendes forgalom helyreállt.

Ugyancsak 20-30 percet késnek a vonatok a Budapest–Göd–Vác, illetve a Budapest–Veresegyház–Vácrátót–Vác vasútvonalon, pályafelújítások, illetve a váci állomás átépítési munkái miatt. Amint az ismeretes, a két elővárosi vasútvonalon vágányzári, módosított menetrend érvényes, a vonatok egy része csak Gödig közlekedik és onnan indul vissza Budapestre, a Nyugati pályaudvarra. A veresegyházi vonalon közlekedő vonatok Vác helyett Vác-Alsóvárosig járnak és onnan indulnak vissza Budapestre. Vác-Alsóváros–Vác–Kisvác között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek