Kényelmesebb nemzetközi jegyvásárlás a Nyugatiban

iho/vasút   ·   2012.07.13. 11:10

Ügyfélhívó rendszert helyezett üzembe a Nyugati pályaudvar nemzetközi pénztárainál a MÁV-Start, az utasok komfortosabb menetjegyváltása és a hatékonyabb kiszolgálás érdekében. A fejlesztésnek köszönhetően az ország második legnagyobb nemzetközi pénztárában évente mintegy százötvenezer utas kiszolgálása válik kényelmesebbé. Az időzítésnél elsődleges szempont volt, hogy a július-augusztusi időszakban tapasztalható, akár háromszoros utasforgalom már ilyen módon legyen kiszolgálva – közölte az ihóval a vasúttársaság.

A nemzetközi pénztár a hét minden napján 7.30-tól 19.00 óráig tart nyitva. A menetjegyek forintban készpénzzel, bankkártyával, illetve euróval is megvásárolhatók, akár 60 nappal korábban, elővételben is. A gyorsabb jegyváltás érdekében érdemes a nemzetközi menetjegyeket a legnagyobb utasforgalmú Keleti pályaudvari pénztár helyett a Nyugati pályaudvaron, a belvárosi menetjegyirodában, a Déli pályaudvaron vagy akár Kelenföldön megvásárolni. A nemzetközi vasúti pénztárakban utasbiztosítás kötésére is lehetőség van.

Interneten is meg lehet váltani a vasúti menetjegyeket a www.mav-start.hu oldalon. Az e-ticket rendszerben Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba és Romániába, Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba is vásárolhatnak az utasok sorban állás nélkül jegyeket akár ülőhelyekre, vagy fekvő-, hálókocsikba. Az online megváltott jegyeket az ország egész területén, a nagyobb városokban található internetes jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni.

A MÁV-Start nemzetközi utasforgalma évente nagyságrendileg kétmillió vonattal érkezőt, indulót és átutazót jelent, akik csaknem 250 millió kilométert tesznek meg a vasúttársaság nemzetközi vonatain. Növekedés tapasztalható az ausztriai, a szlovákiai és a romániai úti célok esetében, köszönhetően a versenyképes menetidőnek, a komfortos szolgáltatásoknak, az éjszakai járatoknak és a kedvező ajánlatoknak, hiszen például Bécs 13 eurótól, München pedig 29 eurótól elérhető. A vonatok a városközpontokba érkeznek, az éjszakai járatokat választók az esti indulással és a reggeli érkezéssel még a szállás árát is megspórolhatják – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek