Kerékpárút köti össze Körösladányt Szeghalommal

iho/zöldút   ·   2012.01.23. 10:29

Háromszázmillió forintos pályázati támogatással épülhet kerékpárút Körösladány és Szeghalom között – tudatta a Beol.hu-val Kardos Károly.

Körösladány polgármestere elmondta, hogy a beruházásnak köszönhetően mintegy nyolc kilométeres szakasz köti majd össze a két észak-békési várost. Kardos Károly hangsúlyozta, egy régi adósságot is pótolnak, hiszen Körösladányt jelenleg nem köti össze kerékpárút más településsel. A fejlesztésnek több szempontból is jelentős szerepe van a városok életében.

Akadnak, akik Körösladányból átjárnak dolgozni Szeghalomra, illetve ez fordítva is igaz. Emellett a mindennapi ügyintézés szempontjából is fontos, hogy kerékpárral biztonságosan elérjék a másik helységet a két település lakói. Végül a ladányiak számára így megnyílik a lehetőség, hogy Füzesgyarmatig kerékpárúton közlekedhessenek.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.