Kertben landolt az autó az ütközés után – meghalt az egyik utas

MTI/iho   ·   2014.08.13. 08:43
kerti140813_000

Update: A műszaki mentés befejezése után, újra két vágányon közlekednek a vonatok a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon.

* * *

Életét vesztette annak a személyautónak az egyik utasa, amely vonattal ütközött szerdán kora reggel Gyömrőnél –tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t. Csámpai Attila közölte: az utas a helyszínen meghalt, a másik utas súlyosan megsérült, őt a monori tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból, majd a mentőhelikopter kórházba vitte. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére mindkét vágányt lezárták, de 8 óra után az egyik vágányon megindulhatott a forgalom. Az utazóknak még így is 20–30 perc késésre kell számítaniuk délelőtt, a menetrend szerinti közlekedés dél körül állhat helyre.

Korábban írtuk

A Mendei úti vasúti átjáróban történt ütközés ereje egy kertbe sodorta az autót, amelynek az utasai sérültek meg. A Mávinform azt közölte, hogy a rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére mindkét vágányt lezárta, ezért 50–60 perecet késnek a vonatok a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon. Az autóban hárman utaztak, a sofőr a jól működő fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol a Szolnokról Budapestre tartó 3959 számú személyvonat 431 188-as mozdonyával ütközött össze.

A kiemelt vonat már továbbindult. A képernyőmentés 8:40-kor készült. A piros a Traianus, egyébként is késésben volt... A képre kattintva galéria nyílik (térkép: MÁV-Start)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek