Késő este szünetel a vonatközlekedés a Keletinél egy bomba miatt

iho/vasút   ·   2021.01.22. 12:30
00_bomba-hatastalanitas

Világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei ma éjjel Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton. Este lezárják a környéket. Az intézkedések a Keleti pályaudvar éjszakai forgalmát is érintik.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: szerdán a Kerepesi út 17. számnál, az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elő egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva. Ezért a hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat.

A rendőrség tájékoztatása szerint este fél 8-tól kiürítik a VIII. kerületi Asztalos Sándor út 7. és 8. szám alatti társasházat. Emellett péntek este fél 9-től szombaton hajnali 2 óráig lezárják az Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között, továbbá 21.45-től szintén szombat hajnali 2 óráig a Kerepesi utat a Dózsa György út és a Baross tér között.

A Mávinform azt közölte: a Keleti pályaudvar és Ferencváros, valamint a Keleti és Kőbánya felső között 22.30-tól szünetel a vonatközlekedés várhatóan szombaton hajnali 1 óráig. A forgalomkorlátozás tizennégy személyszállító vonat közlekedését érinti. A lezárás ideje alatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalak Keleti pályaudvar és Ferencváros, valamint a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba és a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalak közös szakaszán, a Keleti és Kőbánya felső között pótlóbuszok közlekednek néhány éjszakai vonat helyett. A 347-es számú, Bécsből Bukarestbe közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat nem megy be a Keleti pályaudvarra. Szombat hajnalban menetrend szerint megindulhat a vasúti közlekedés a Keleti pályaudvarról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.