Későn döbbent rá a kormány a Malév-csőd árára

iho/repülés   ·   2012.02.10. 08:06

Budapesten és Moszkvában szakemberek hada próbál megoldást találni a Malév Zrt. feltámasztására. A Napi Gazdaság értesülései szerint a kormánynak csak a múlt pénteki leállás után vált világossá az, hogy a nemzeti légitársaság megszűnése milyen költségvetési hiányt eredményezhet.

Mindezek, illetve a munkahelyek megszűnése miatt Budapesten egy légügyi szakértőkből és volt malévosokból álló csapat kezdte meg a munkát, illetve tárgyalások indultak az amerikai ILFC céggel is a flotta egy részének ismételt lízingbe vételéről − erre a járatok újraindításához lehet szükség.

Közben intenzív tárgyalások folynak Moszkvában is a Vnyesekonombank vezetőivel. Az orosz fejlesztési bank ugyan a múlt héten még kiadta a magyar tárgyalódelegáció útját, de az e héten ott tárgyaló magyar küldöttséggel már egy, a Malév újraindítását lehetővé tevő újabb hitelről egyeztettek. A pénzintézet eddig 120 millió euró hitelt biztosított a társaságnak és tulajdonrésszel is rendelkezik benne. A tárgyalások tegnap este sikertelenül záródtak, a felek egy hét múlva találkoznak újra.

Kapcsolódó hírek