Készül az Eger-M3-as újabb szakasza

iho/közút   ·   2012.09.13. 13:44

Az eredeti terveknek megfelelően október 15-én adják át a Maklár és a füzesabonyi körforgalom közti 251-es utat, melynek felújítása június végén kezdődött – írja a Heves.online. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője elmondta: a héten befejeződik az útalap építése, elkészül az alsó réteg aszfaltozása, jövő héten a kötőréteget teszik rá, a szeptember 22-i héten a kopóréteget. Ez után már csak a padkaépítés és a növénytelepítés marad hátra. Nem kell tehát már sokáig forgalomkorlátozásra számítani az útszakaszon.

A 2,6 kilométer hosszú szakaszt, mint az Egert és az M3-as autópályát összekötő gyorsforgalmi út első szakaszát kezdték el nyár elején szélesíteni. A kétsávos út 18 centis aszfaltréteget kapott, összesen 1100 köbméter betont és 9200 tonna aszfaltot építettek be. A munkák végeztével az építés miatt kivágott fasor helyére 388 fát is elültetnek. Az építéshez az Európai Unió és a magyar állam nyújtott támogatást, a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes COLAS ÚT Zrt.-vel kötöttek szerződést a munkák elvégzésére. Az út 419 millió forintba kerül.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.